Afganistan’daki son dakika gelişmelerini izleyicilere aktaran BBC’nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, canlı yayında Taliban’ın sözcüsü tarafından arandı. Hakim, önce şaşırdı sonra arayan kişiyi yayına bağladı.
Afganistan’da yaşanan gelişmeler sadece Türkiye değil, dünya tarafından yakından takip edilmeye başlandı. 10 gün içinde Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinin şaşkınlığını henüz kimse üzerinden atamamışken, yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.
SUNUCU TALİABAN TARAFINDAN CANLI YAYINDA ARANDI
BBC’nin ünlü sunucusu Yalda Hakim, Afganistan’daki son gelişmeleri izleyicilere aktardığı sırada Suhail Shaheen tarafından arandı. Kişisel telefonuna gelen arama sonrası kısa süre bir şaşkınlık yaşayan Hakim sözcüyü yayına bağladı.
‘BİZ BU MİLLETİN HİZMETKARIYIZ’
‘Biz bu milletin ve bu ülkenin hizmetkarıyız’ diyen Shaheen, Taliban’ın kimseden intikam almayacağı sözünü bir kez daha tekrarladı.
‘İSLAMİ HÜKÜMET İSTİYORUZ’
Afganistan’ın Şeriat yasalarına döneceğini doğrulayan sözcü, ‘Elbette İslami bir hükümet istiyoruz’ ifadelerini kullandı.
Afganistan doğumlu olan Hakim, 1986’da ülkedeki karışıklık yüzünden ailesi ile birlikte Avustralya’ya göç etmişti.